U ovom blogu pokazat ćemo vam kako koristiti Polylang dodatak za brzo uspostavljanje višejezične WordPress stranice. Polylang omogućava izradu višejezičnih web stranica. Na bilo kojem jeziku možete napraviti i urediti prevode svojih stranica i postova.

Šta je zapravo Polylang?

Polylang je dodatak za WordPress koji vam omogućuje izradu dvojezične ili višejezične web stranice. Možete dodati neograničen broj jezika i ručno ili pomoću sistema za upravljanje prevodima prevesti sadržaje vaše web stranice (članke, stranice, kategorije, oznake, vidžete, izbornike, prilagođene vrste postova, taksonomije, URL -ove itd.).

Vodič korak po korak

  1. Instaliranje i aktiviranje Polylang dodatka je prvi korak.
  2. Da biste konfigurisali dodatak, idite na Jezici> Jezici nakon što bude aktiviran.
  3. Na stranici s postavkama jezika postoje tri kartice. Prva kartica je „Jezici”.
  4. Ovdje ćete navesti jezike koje ćete koristiti na svojoj web stranici. Morat ćete navesti zadani jezik, kao i sve ostale jezike dostupne korisnicima na vašoj web stranici.
  5. Prebacite se na karticu „Prevodi nizova” nakon dodavanja jezika. Prije odabira formata datuma i vremena morate prvo prevesti naslov i opis web stranice.
  6. Sljedeći korak je da odete na Jezici » Postavke. Na ovoj stranici možete konfigurisati specifične jezičke URL postavke i kreirati SEO prilagođene URL-ove.
  7. Da biste sačuvali promjene, kada završite, kliknite na dugme Sačuvaj Promjene.
  8. Nakon što sve sačuvate, idite na svoju početnu stranicu, na kojoj bi sada trebalo da vidite veze do izbornika zaglavlja, kao i zastavice za promjenu prevoda jezika na web lokaciji.

To je to!

Polylang je sila koja se treba procijeniti kada su u pitanju prevodi. Sadrži sve što vam je potrebno da svojoj web stranici date višejezičnu moć.

Kiler višejezične WordPress web stranice jedina je bolja stvar od killer stranice. Zadržavate sve prednosti svog napornog rada, ali takođe imate priliku da dosegnete veću publiku nego što biste ikada mogli postići jednim jezikom.