Prevođenje tehničkih dokumenata

Prijevod tehničkih dokumenata pokriva različita područja (npr. inžinjerstvo, građevinarstvo, elektrotehniku itd.) koja zahtijevaju od svakog prevodioca određenu stručnost i odgovarajuću upotrebu terminologije. Svaka oblast ekspertize zahtijeva temeljno razumijevanje originalnog teksta na stranom jeziku.

Dobri prevodioci tehničkih tekstova moraju također biti sposobni za izvrsno tehničko razmišljanje i često se moraju tokom prevođenja savjetovati sa stručnjacima za određenu oblast.

Nepravilno prevođenje tehničkih dokumenata može dovesti do različitih komplikacija, kao što su neprimjerena upotreba rječnika i nepoznavanje tehničke oblasti. Pogrešan prijevod može rezultirati pogrešnom upotrebom stroja ili uređaja, što može rezultirati materijalnom štetom ili čak fizičkim povredama.

Pri prevođenju tehničkih dokumenata težimo ka:

  • preciznosti,
  • dosljednosti,
  • terminološkoj relevantnosti,
  • jezičkoj relevantnosti,
  • ispunjavanju rokova na vrijeme.

U prevodilačkoj agenciji K&J Translations, imamo veliko iskustvo u prevođenju tehničkih dokumenata i uputstava za proizvođače, distributere i pojedince. Također rado prevodimo tehničke dokumente – uputstva za upotrebu strojeva, brošure, prezentacije, članke ili opise proizvoda.

Pružamo usluge prevođenja tehničkih sadržaja iz različitih oblasti (građevinarstvo, elektrotehnika, mašinstvo, avijacija, mobilna tehnologija, medicina itd.).

Pri prevođenju tehničkih dokumenata sarađujemo sa kvalificiranim i iskusnim prevodiocima i savjetujemo se sa stručnjacima iz određene oblasti. Svjesni smo da se u slučaju tehničkih dokumenata veliki dio tekstova ponavlja, pa u takvim slučajevima klijentima nudimo ponovni popust.

Uz pomoć naših prevodioca i stručnjaka, Vaš tekst će biti terminološki relevantan i bez gramatičkih grešaka.

Pored tehničkih prijevoda, nudimo i sljedeće usluge:

  • Dodatnu lekturu i korekturu teksta (preporučuje se posebno ako je tekst u svrhu objave ili marketinga).
  • Grafički dizajn prevedenog teksta (u slučaju da Vam je potreban grafički format prijevoda koji odgovara grafičkom formatu originalnog teksta).

U slučaju da prvo trebate prevesti tekst, a posljedično ga snimiti, rado ćemo vam pomoći! Samo nas kontaktirajte, recite nam više o projektu i naš voditelj projekata će za vas pripremiti besplatnu ponudu!

Učitajte datoteku
Besplatna
ponuda