Na tržištu postoji mnogo platformi za e-trgovinu koje vam omogućavaju višejezično prikazivanje vaše WooCommerce trgovine, pri čemu je WordPress s WooCommerce dodatkom jedan od najpopularnijih. Iako WordPress prema zadanim postavkama ne nudi višejezičnu podršku, lako bismo mogli napraviti trgovinu višejezičnom.

Kada postignete lokalni uspjeh, širenje vaše firme u druge zemlje prirodan je sljedeći korak. Stvaranje višejezične WooCommerce trgovine može vam pomoći da prodrete na nova međunarodna tržišta i pronađete kupce koji inače ne znaju za vaše ponude.

Za postavljanje višejezične trgovine WooCommerce bit će vam potrebne dvije stvari: WooCommerce na vašoj WordPress web lokaciji i dodatak za prevod.

Zašto biste trebali koristiti višejezični dodatak WooCommerce s WPML -om?

WPML tim je proizveo WooCommerce Multilingual, namjenski dodatak za upravljanje prevodima WooCommerce proizvoda. Dolazi s preko 60 jezika koje možete birati i dodati u svoju e-trgovinu.

Da biste pružili potpunu podršku vašoj WooCommerce višejezičnoj trgovini, morate instalirati WooCommerce višejezični dodatak. WooCommerce Multilingual je prilagođen WooCommerce rješenju za višejezične e -trgovine WordPress stranica.

Instalacije

Da biste instalirali dodatak, idite na zvaničnu web lokaciju WPML dodatka, izaberite plan i instalirajte ga. Nakon što ga instalirate, morat ćete da ga konfigurišete. Kada to učinite, vaša WooCommerce trgovina je spremna za prevod – to možete učiniti pomoću WPML dodatka na jedan od dva načina:

Opcija 1: Za prevođenje materijala koristite sistem za upravljanje prevodima

Kao što znate, kvalitet je važan i to morate imati na umu prilikom prevođenja vaše web stranice. Upravljajte čitavim prevodom pomoću dodatka za upravljanje prevodima.

– Za početak idite na kontrolnu tabelu prevoda.

– Nakon toga odaberite sadržaj koji želite prevesti.

– Izaberite opciju za prevod.

– Posljednji korak je da kliknete na dugme „dodaj izabrani sadržaj u korpu za prevod”.

Vaš sadržaj je sada uspješno preveden.

Opcija 2: Ručno prevedite sadržaj

Možete prevesti svoj sadržaj bez zahtjeva za dodatak za upravljanje prevodom pomoću ručne metode. Da biste preveli i ažurirali svoj sadržaj, jednostavno otvorite kontrolnu tablu i koristite ikonu plusa i ikonu dodataka.

Koje su prednosti korištenja WooCommerce višejezičnog dodatka s WPML?

Korištenje višejezičnog dodatka WooCommerce s WPML -om ima brojne prednosti. To je dodatak za WordPress koji vam omogućava prevođenje WooCommerce proizvoda koje su kreirali WPML programeri.

Pruža potpunu podršku za vašu WooCommerce višejezičnu trgovinu nakon instalacije. Takođe vam omogućuje upravljanje raznim informacijama u vezi proizvoda, kao što su:

• Pojedinačne informacije o proizvodu

• Prevodi produktnih kategorija

• Prevodi proizvodnih oznaka

• Atributi proizvoda

To je to!

Istina je da ne postoji bolji način za proširenje vašeg dosega na tržištu od postavljanja višejezične WooCommerce trgovine. Ne samo da će vam prevođenje vaše trgovine i pružanje lokalizovanog sadržaja pomoći da privučete nove kupce, već će vam pomoći i da povećate svoj doseg i prodajni potencijal.