Zahtjevi naših kupaca su dokaz da živimo u vrlo brzom vremenu. Potreba većine njih je brzi prijevod za relativno nisku cijenu jer ga moraju “uklopiti” u određeni budžet preduzeća. Osim cijene i brzine, jednako važni su kvalitet i dosljednost, što na prvi pogled može izgledati kao nemoguća kombinacija.

Potrebne su 2 minute za čitanje članka.

Kako možemo izvesti sve to a istovremeno ponuditi našim kupcima brz i kvalitetan prijevod po povoljnoj cijeni?

Pored iskusnih i efikasnih prevodioca, upotreba CAT (kompjutersko potpomognuto prevođenje) alata je naše “tajno oružje”. Koristimo programe za prevođenje koji mogu odrediti broj riječi i ponavljanja i spremiti segmente u memoriju prijevoda (stvarajući na taj način svojevrsni unutrašnji rječnik izraza): to znači da kako broj prevedenih tekstova raste, tako se i rječnik povećava. Zbog ovog razloga smo u mogućnosti pružiti vam kvalitetne prijevode i ponuditi povoljne popuste na segmente koji se ponavljaju u vašem dokumentu!

Šta sve to znači za Vas?

  • Dobit ćete prijevod brže.
  • U svim vašim dokumentima će se koristiti ista terminologija.
  • Za ponavljanja u tekstu dobivate popust, što vam omogućava uštedu dijela troškova ukupnog prijevoda!

Međutim, navedene prednosti prijevoda pomoću CAT alata nisu jedine. Program prevođenja može raditi i sa formatima koji bi mogli biti teži za prevesti zbog drugih razloga, kao na primjer JPEG i PDF. Čak i osnovni grafički format dokumenata se zadržava (u nekim slučajevima završni rezultat je skoro identičan originalu).

Imajte na umu da saradnja iskusnog prevodioca i dobar prevodilački program su istovremeno neprocjenjivi i povoljni za vas. Ako vam je potreban prijevod, KONTAKTIRAJTE NAS i mi ćemo spremiti posebnu ponudu na osnovu analize vašeg teksta.